woensdag 24 maart 2010

Google docs

Ik zag dat ik een ding had gemist. Ding 13 dus.De online toepassingen zoals google docs. Gebruik is bekend. Erg handig wanneer er meerdere mensen aan één document werken.

dinsdag 23 maart 2010

Maid of the Mist


Mijn filmpje van de Falls op Youtube gezet. Ik weet dat ik eigenlijk een filmpje over de bibliotheek erop had moeten plaatsen.
Ik vind het gebruik van Youtube op je website heel prima. Het moet er dan wel profi uitzien.

Met het bootje Maid of the Mist vaar je vlak langs de waterval. De legende vertelt dat de indianen hun mooiste maagd offerden aan 'the great spirit of the falls'. De maid of the mist.
Een mooi beeld van deze waterval is te zien in de film Niagara uit 1953 met Marilyn Monroe en Joseph Cotten. Een bijzondere film omdat het één van de eerste films is die op locatie is geschoten.

maandag 22 maart 2010

Randersbib



Wij (bieb Haarlem e.o) gaan officieel starten met Twitter. Ik volg nu de bibliotheek van Randers(DK). Gelijk gebruik gemaakt van hun chatmogelijkheid en ik werd hartelijk welkom geheten door de bibliothecaris. Zo'n chatmogelijkheid zie ik helemaal zitten. Je wilt toch supersnel en supermakkelijk een vraag beantwoord krijgen.
Ook even naar de podcast over plaatjesboeken geluisterd. Podcasten doen wij al geruime tijd.
De directeur verzorgt het Twittergebeuren. Zij houdt ook een blog bij. Zo heeft de bibliotheek van Randers een gezicht.

vrijdag 19 maart 2010

youtube

Mijn favoriete website dus ook mijn favoriete ding YOUTUBE.
Fantastisch wat je allemaal aan obscuur materiaal kunt vinden. Wat je allemaal aan info kunt vinden.
Kijk naar Nico voordat ze bij de Velvet Underground was betrokken.

infobesitas


De bibliotheek van Randers(Noord Jutland) is goed bezig. Denen zijn altijd al iets voortvarender en progressiever dan Nederlanders. Onskyld.
Ik heb de chat niet geprobeerd. De bibliothecaris was offline. Ik zag dat ze ook Twitteren. Wat ik erg leuk vond was het online magazine. Daarin kun je een hoop kwijt. Er staat bijvoorbeeld een youtubefilmpje op. Dat laat een interview met een krimi auteur zien.
Wanneer ik nu mijn Twitter bekijk dan zie ik slechts het fotootje van Jan Klerk.
Ik wil geen infobesitas krijgen. Het getwitter van Jan is echt teveel.

Bedrijven en werknemers moeten gebruik van Twitter reguleren

Gebaseerd op: Intermediair (4-3-2010)
Bedrijven en werknemers moeten overeenstemming vinden over het gebruik van de webdienst Twitter. Via de site kunnen deelnemers korte berichten plaatsen, eventueel met een link naar een artikel of foto. De boodschap mag maximaal 140 tekens beslaan.

De politicus Wim Schouten, verbonden aan TON, loopt het raadlidmaatschap in Alphen aan den Rijn mis door Twitter. Hij plaatste op de site een berichtje over criminelen met een dubbel paspoort. Partijleider Rita Verdonk vond de opinie te radicaal en schrapte hem van de kieslijst. Gebruikers van Twitters moeten realiseren dat na het plaatsen van een `tweet`, de hele wereld het kan lezen. De VVD`er verwees in een berichtje naar Chinezen als `spleetogen`. Hij verwijderde zijn bericht naderhand, maar inmiddels dook het originele bericht elders vele malen op.

Van de Nederlandse bedrijven zet 80% op een of andere manier sociale media als Twitter in. In de VS blokkeert meer dan de helft van de bedrijven toegang tot Facebook en Twitter. In Zweden mogen ambtenaren niets publiceren via Facebook. De Voorlichtingsraad vindt het prima als ambtenaren sociale media gebruiken, maar raadt hen aan om alleen over het eigen werk te schrijven en niet over dat van anderen.

Nimby syndroom


De kerk bij mij om de hoek heeft vier(o.a.UMTS) zendmasten in de kerktoren laten plaatsen. Het kerkbestuur heeft daar 10.000 euro voor ontvangen. Dit is al een aantal jaren zo. De buurt was niet op de hoogte gesteld. Sinds een jaar is het bekend.
Een aantal verontruste buurtbewoners zijn een actie begonnen omdat zij de stralingseffecten schadelijk voor hun kinderen vinden.
Dit resulteerde in een bijeenkomst voor buurtbewoners in de kerk.
Het Nationaal Platform Stralingsrisico's, het Antennebureau, de KPN en de GGD hielden presentaties. Ik ga daar verder niet op in. Ik wil aangeven dat iedereen goed bereikbaar wil zijn maar dat niemand last wil hebben van de consequenties.
Er zijn 20 miljoen actieve mobieltjes in Nederland. Dat is meer dan één per persoon.
Maar je wilt toch echt geen zendmast in de buurt.
Typisch voorbeeld van het Nimby syndroom.
Waarom de kerk geen behoorlijke stoelen voor die 10.000 euro heeft gekocht is mij een raadsel.

maandag 8 maart 2010

Twitter Ding



Zelf heb ik al een tijdje een Twitter account. Wanneer ik mezelf google dan is Twitter één van de eerste hits:
'Wie interesseert zich voor wat ik doe, wat ik lees of kijk?' Dat zie je op Google staan, dat ga ik verwijderen. Ik meen het wel. Er moet iets te melden zijn. In het weekend heb ik een volger geëlimineerd. Ik zag allemaal tweets langskomen over zaken waar ik niets mee heb. Daarnaast allerlei retweets over onderwerpen waar ik niets mee heb. Dat kun je overslaan. Maar dan nog, ik wil ook niet met die onderwerpen worden geassocieerd.
Ik volg sinds gisteren een hotel. Alleen omdat je er een gratis overnachting mee kan winnen en niet uit interesse. Klinkt allemaal anti. Misschien omdat ik erg nieuwsgierig ben in het begin maar dat zakt naderhand aardig af. De zoekfunctie van Twitter kan handig zijn. Maar daar gebruik ik eigenlijk nog steeds google voor.

Waar ik wel blij om ben is dat de Pebbles serie op cd afzonderlijk te koop is via BOL.
Ik heb een aantal LP's en wilde geen hele cd-box ernaast hebben. Alleen de leuke delen. En als er iets anti is dan zijn het de nummers op Pebbles wel. Het fotootje is het deel anti-meisje.

maandag 1 maart 2010

gebruikers sociale media



Dit plaatje geeft het gebruik van sociale media weer in Noord-Amerika:
Inactives=17%
Spectators, de grootste groep=70%
Joiners=59%
Collectors=20%
Critics=37%
Conversationalists=33%
Creators=24%
Bron:North American Technographics

In plaats van nu overhaast te kijken wat in je werk van toepassing kan zijn zou ik eerst alle dingen willen afwachten. Wanneer wij een sociaal medium willen lanceren zijn er een aantal zaken die je goed moet bekijken.
waarom wil je het? Wat is je doelstelling en wie is je doelgroep? Hoe gebruikt jouw doelgroep socale media? Wat kun je toevoegen? Wat is done en not done?